Czym jest kwas masłowy i jaki jest jego wpływ na nasze zdrowie w świetle badań naukowych? Kwas masłowy (obok kwasu octowego i propionowego) należy… Read More »Znaczenie kwasu masłowego
Czym jest mikrobiota jelitowa? Mikrobiota jelitowa jest złożoną i dynamiczną społecznością bakterii, grzybów/drożdży i wirusów. Jest ona integralną częścią utrzymania zdrowia i regulacji układu… Read More »Mikrobiota jelitowa
Jest idealnym połączeniem składników wspomagających metabolizm kwasu moczowego! Wiśnia ma działanie antyoksydacyjne i przeciwzapalne. Witamina C ma pozytywny wpływ na procesy regeneracyjne kości, wspomaga… Read More »Lifeup Urino
Liczne badania naukowe potwierdzają pozytywną korelację pomiędzy spożyciem soku z wiśni (Pronus cerasus L.), a obniżeniem stężenia kwasu moczowego w surowicy krwi. Skuteczność wiśni… Read More »Dlaczego Lifeup Urino?
Jak zapobiegać podwyższonemu stężeniu kwasu moczowego w surowicy – HIPERURYKEMII? 1. Ogranicz spożycie mięsa, zwłaszcza podrobów/bulionów. 2. Pamiętaj, że nadmiar niektórych owoców morza może… Read More »Jak zapobiegać dnie moczanowej?
Dna moczanowa? Co jeść? Dna moczanowa to w dużym uproszczeniu krystalizacja kwasu moczowego w tkankach naszego ciała, powodująca miejscowy stan zapalny, ból i uszkodzenie… Read More »Dna moczanowa? Co jeść?
Jakie zalety ma sok z wiśni? Sok z wiśni wpływa na obniżenie stężenia kwasu moczowego w surowicy krwi – chroni to przed nawrotami napadów… Read More »Sok z wiśni przeciw dnie moczanowej
Co to jest dna moczanowa (podagra)? Dna moczanowa to choroba wywołana nieprawidłowym wydalaniem kwasu moczowego. Kwas moczowy jest końcowym produktem metabolizmu puryn – substancji… Read More »Dna moczanowa – co to za choroba?
Idealne połączenie składników wspomagające działanie układu krwionośnego: – żelazo dla wsparcia produkcji czerwonych krwinek – witamina C wspomaga wchłanianie żelaza – sok z buraka… Read More »Lifeup Ferro